| RSS

< Browse > Home / / Blog Article: Så gör du firefox 40% snabbare

Så gör du firefox 40% snabbare

2008-12-29 | No Comments | Posted in


Jag hittade en engelsk artikel idag i en tidning om hur man kan öka och göra Firefox 40% snabbare genom att bara ändra några små inställningar. Här har du anledningen till varför du kan öka Firefoxs snabbhet med så mycket. Efter det att du har installerat Firefox på din dator är inställningarna gjorda för låga internetuppkopplingar som för till exempel dial up-uppkoppling. Detta gör att din webbläsare endast skickar en "request" åt gången, detta gör i sin tur att du får information långsammare nerladdat till din webbläsare. Istället kan du ändra så att din webbläsare skickar 30 "request" samtidigt, detta gör att du får informationen 30 gånger snabbare.
Här nedan visar jag hur du kan göra ditt Firefox upp till 40% snabbare med bara några enkla ändringar på din Firefox webbläsare.

1. Skriv in "about:config" på ditt adressfält och tryck på enter.

2. Nu kommer du till en varningsruta där det står att saker och ting kan gå fel om du ändrar inställningarna. Klicka bara på ok så kommer du vidare till inställningssidan.

3. Nu dyker det upp ett nytt adressfält som heter "Filter". Där skriver du in ordet "network" och trycker på enter.

4. Scrolla ner till raden där det står "network.http.pipelining" och dubbelklicka på den så att värdet "false" ändras till "true".

5.Dubbelklicka sedan på "network.http.pipelining.maxrequests" och ändra värdet till 30. Enligt undersökningar ökas inte hastigheten om du skulle öka värdet mer än till 30;).

Nu var det klart!! Nu hoppas jag ditt Firefox har blivit snabbare! OBS, för att ställningarna ska fungera måste du starta om Firefox!!


OBS Om du skulle använda dig av proxy kan du göra Firefox ännu snabbare. Det du ska ändra på då är “network.http.proxy.pipelining” från "false" till “true”. OBS

0 Responses to "Så gör du firefox 40% snabbare"