| RSS

< Browse > Home / / Blog Article: 10 bra gratisprogram

10 bra gratisprogram

2008-12-29 | No Comments | Posted in

Antivirusprogram och brandväggar
AVG
AVG antivirus är den mest använda antivirusprogrammet idag. Använder det själv och har alldrig haft problem med virus eller annat.

Avast
Programmet kan söka igenom e-post, och det är möjligt att schemalägga en genomsökning i samband med datorstart.

Spybot - search & destroy
Spybot - Search & Destroy hittar och tar bort spionvara av olika sorter från din dator. Spionvara är en relativt ny sorts hot som vanliga antivirus program inte hittar.

Avira
Avira hittar och tar bort virus, malware och spyware.
Den är bra på så sätt att den har stor uppdateringsserver som gör att du får skyddsuppdateringar på direkten. Avira scannar även din epost mot virus och malware

Det finns många andra gratis antivirusprogram och brandväggar. Dem jag angav var bara ett handplock. om du klickar på länken nedan kommer du att komma till en sida där du kan ladda ner andra antivirusprogram alldeles gratis!

Gratis antivirusprogram


Kontorsprogram

Openoffice
Openoffice är ett gratis textediteringsprogram som har lika många funktioner som microsoft office. Openoffice kan spara och öppna de flesta formaten även word filer.

Adobe Reader
Adobe reader gör det möjligt att öppna och skriva pdf-filer.

7-zip
7-zip är ett gratis komprimeringsverktyg som gör det möjligt att öppna komprimerade filer.

Ccleaner
CCleaner är ett kraftfullt program som underhåller och rensar din dator från cookies, webbhistorik, temporära filer och andra onödiga filer. Detta gör att din dator fungerar snabbare . På grund av att Ccleaner tar bort onödiga filer får du även mer diskutrymme som kan användas till annat som tex musik å filmer.

Fildelningsprogram

Utorrent
Utorrent är en så kallad"lite" fildelningsprogram, dvs den tar nte mycket plats. Om ni vill veta så tar den bara 216kb av hårddisken. Utorrent sägs vara det snabbaste fildelningsprogrammet som finns just nu. Ett annat plus är att den är riktigt enkel att använda.

Bitcomet
Bitcomet är ett enkel fildelningsprogram med sökningsrutor vilket gör det möjligt att söka medan man använder programmet.

Azureus
Azureus är det mest använda fildelningsprogrammet. Den fungerar ungefär likadant som de 2 översta.

Internet

Mozilla firefox
Firefox är en mycket bra, enkel webbläsare. Det sägs att det är den bästa som finns just nu och jag kan inte själv säga annat. Kort sagt en jävligt bra webbläsare.

Mediaspelare

VLC-mediaplayer
VLC-mediaplayer är den bästa mediaspelaren som finns enligt mig. Till skillnad från andra mediaseplare behöver man inte installera codecs och annat trams efteråt, utan allt kommer med i installationen.

Itunes
Itunes är ett musikprogram som gör det enkelt för dig att hitta, sortera bland dina musikfiler. Du kan också använda itunes till att köpa musik online.

Har ni några tips på bra gratisprogram?

0 Responses to "10 bra gratisprogram"